maanantai 22. joulukuuta 2014

Valmistautuminen Jouluun osa 9 :
Joulusiivousta

En normaalisti tee jouluksi mitään suurempaa joulusiivousta vaan tavallisen viikkosiivouksen. Nyt oli kuitenkin pakko käyttää vähän enemmän aikaa yhden kylppärin siivoukseen.

Meillä on kolme kylpyhuonetta, yksi miehelle ja minulle, toinen tyttärille ja kolmas kellarissa saunan yhteydessä, lisäksi kellarissa on erillinen wc, jota normaalisti käytetään aika vähän.

Normaaliin siivousrutiiniin kuuluu meillä vanhempien ja tyttärien kylppäreiden lähes päivittäinen "pikasiivous" eli wc pytyn ja lavuaarin peseminen ja lisäksi joka toinen viikko pesen suihkukaapit, lattiat imuroidaan viikottain ja pestään joka toinen viikko. Saunan kylpyhuonetta pesen parin viikon välein, sen käyttö on sen verran vähäisempää, että tuo väli on mielestäni ollut riittävä.

Jostain syystä miehen ja minun kylppärin kaakeleiden saumoihin on ilmestynyt mustia pilkkuja ja alueita, joita en ole normaalipesulla saanut millään pois. Olen jo pitkään suunnitellut että tälle asialle pitää tehdä jotakin ennen kuin tilanne totaalisesti ryöstäytyy käsistä. Kaivelin netistä tietoa millä poistaminen onnistuisi ja löysin saumojen tehopuhdistukseen tarkoitetun Soledo nimisen aineen jota päätin kokeilla.

Lähtötilanne oli tämä (pahin paikka)

Suihkuttelin ainetta saumoihin ja annoin vaikuttaa pari minuuttia, ensin kokeilin hangata kohtia juuriharjalla, sitten mikroliinalla. Tulos oli kohtalainen. Sitten kaivoin vanhan hammasharjan esiin ja hankasin sillä paikat jossa tummaa näkyi vielä Lopputulos kolmen käsittelykerran jälkeen oli seuraava.

Kaikki musta ei lähtenyt, mutta tilanne on paljon parempi. Jatkossa täytyy tarkkailla tilannetta ja tarvittaessa uusia käsittely.

Olen jopa harkinnut saumojen uusimista, mutta sitä harkitsen vielä.




Sama aine muuten tehosi hyvin suihkukaapin lasiseinien kalkkijäämiin. Huolimatta säännöllisestä pesemisestä, niihin tahtoo jäädä ikäviä vesi- ja kalkkijälkiä.

Muita suurempia siivousprojekteja en enää ennen joulua ajatellut tehdä.
Lakanat vaihdan vielä maanantaina sekä pyyhkeet tiistaina. Tiistaina teen myös nopean imuroinnin sekä kylppäreiden pikasiivouksen. Siinä meidän huushollin joulusiivous.

Joulun jälkeen välipäivinä ajattelin paneutua lasten huoneiden järjestelemiseen yhdessä tyttöjen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti