maanantai 8. joulukuuta 2014

Valmistautuminen Jouluun osa 1 :
Pihatöitä

Täällä PK seudulla on tähän asti ollut kovin lauhaa ja osa syksyn pihatöistä on jäänyt meillä kovin myöhäiseen ajankohtaan.
Puolustuksekseni sanon, että olen hoitanut myös äitini omakotitalossa syksyn pihatyöt ja ne ovat osin ajaneet oman talon pihahommien edelle. Muun muassa nostin n. 10 kg maa-artisokkaa maasta ja keitin ne soseeksi... siinäkin hurahti yksi sunnuntaipäivä rattoisasti.

Ystäväni muutti marras-joulukuun vaihteessa ja koska hän muutti pienempään asuntoon, saimme noin kuukausi sitten hänelle ylimääräisiä pihakalusteita ja grillin. Minä "armoton kierrättäjä" tietysti heti otin vastaan ilmaisia lahjoituksia, Kaikki saamamme tavarat kyllä tulivat tarpeeseen ja luontevasti meille mahtuivat. Varsinkin grilli tuli meille todella tarpeeseen, vanha grillimme kun"veteli jo viimeisiään".

Kalusteiden siirtäminen jäi vähän kesken muutama viikko sitten, koska samana päivänä oli projektina olohuoneen yläikkunan peseminen. Tavarat ovat roikkuneet autokatoksessamme sateelta suojassa muutaman viikon ja eilen vihdoin saimme siirrettyä ne oikeille paikoilleen patiolle.

Ikkunan peseminen muuten vaati koottavan rakennustelineen ja sen telineen kokoamisen kahteen kertaan (ulos ja sisälle), joten näiden ikkunoiden peseminen oli kaiken kaikkiaan puolen päivän homma. Siinä syy miksi tavarat jäivät tuonne autokatokseen alunperin roikkumaan.

Eilen keräsimme samalla loput kesän jäljiltä pihalle jääneet työkalut, puutavaran ja muut puutarhavehkeet pihalta varastoon sekä siivosimme pation talvikuntoon. Loput kesäkukan rangat vein kompostiin ja kesäkalusteet laitettiin nippuun ja varastoon.

Vielä hommana ennen joulua olisi viedä yksi kuorma roskaa (mm. vanha grilli jne) kaatopaikalle. Katsotaan ehditäänkö viedä nämä vielä ennen  joulua vai jäävätkö lumen alle. ;)

Nyt saa minun puolestani lunta tulla taivaan täydeltä, piha ja patio on nyt talvikunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti