torstai 11. joulukuuta 2014

Valmistautuminen Jouluun osa 3 :
Koristelua ja raivausta

Meillä on ollut jouluperinteenä, että osa joulukoristeista laitetaan esille jo pikkujouluna. Pikkujoulun koristeisiin kuuluvat Joululimoviikuna, ikkunoiden joulukoristeet, jouluvalot sisään ja ulos.

Toinen vankka jouluperinne on Tonttukalenteri. Joulutontut tuovat Tonttukalenterin joulukuun ensimmäisen päivän yönä roikkumaan keittiön kattoon. Kalenterissa on pieniä pusseja, joissa pikku yllätyksiä, koristeita, makeisia, hiusponkkuja jne. Takavuosina tonttukalenterista tuli runsaasti joulukoristeita, jotka nykyään ripustetaan Limoviikunaan pikkujouluna.
Tonttukalenteri

Joululimoviikuna ja ikkunoiden koristeet

Onneksi nuorin tyttäreni on innokas koristelija ja hoiti koristelupuolen jo marraskuun viimeisenä päivänä. Suorastaan vaatimalla vaati saada tehdä tämän ja ajallaan. =)

Ilokseni kuulin tänään vanhimmalta tyttäreltä, että itsenäisyyspäivänä vierailleet kaverinsa olivat kehuneet meillä olevan jo ihanan jouluisen näköistä. Kiitos tästä pikkusiskolle joka on jo aikaisemmin osoittautunut kavereille "maskotiksi".

Pikkuhiljaa se joulumieli alkaa muodostua vaikka sää ei tällä hetkellä niin kovin jouluinen olekaan.

Lapsilla on vielä tehtävä huomiseksi, Joulupukin lahjalistan täyttäminen. Saunatonttu sen täytettynä vie korvatunturille hyvissä ajoin ennen joulua.



Jotta koristelaatikot eivät pyörisi koko joulun alusaikaa ja joulua tuossa jaloissa olen jakanut koristeet kahteen laatikkoon,

Joulukoristeet 1 laatikosta löytyy kaikki jouluvalot ja pikkujouluna laitettavat koristeet.
Joulukoristeet 2 laatikosta löytyy varsinaiseen joulukuusen (tai oikeastaan kuusien) koristeet ja vasta jouluna laitettavat koristeet.

Samalla kun pakkasin laatikon 1 takaisin yläkaappiin raakkasin laatikosta pois kaikki risat jouluvalot ja samalla laitoin kierrätykseen 4 sarjaa jouluvaloja, joita emme ole kymmeneen vuoteen käyttäneet !
Nämä jouluvalot olen vuosia sitten saanut jostain lahjaksi ja ne ovat värillisiä, En vaan kertakaikkiaan pidä värillisistä jouluvaloista ja en ymmärrä miksen ole jo aikaisemmin laittanut näitä eteenpäin jollekulle mulle iloksi. No nyt ne ei enää pyöri tuolla laatikossa säilytyksessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti