perjantai 12. joulukuuta 2014

Valmistautuminen Jouluun osa 4 :
Pikkuhommia

Eilen ja toissapäivänä listalla vuorossa oli monta pikkuhommaa.

Olen pyrkinyt keskiviikkoisin käymään asioilla ja pidän itselläni listaan hankittavista asioista puhelimessa. Tiedäthän nämä harmittavat pikkuhankinnat... patterit lamput ym,, joita ei välttämättä saa normaalista ruokakaupasta tai ei ainakaan muista niitä ostaa...

Näihin pikkutavaroihin liittyy usein asioita, jotka on helposti hoidettavissa, kun vaan asiaan ryhtyy. Kummallisinta näissä hommissa on että tehtyään homman ihmettelee, miksi on siirtänyt asiaa näinkin pitkään.

Listallani oli siis

1. Uunin lampun vaihtaminen
Tämä on jäänyt hoitamatta, koska uutta lamppua ei ollut varastoissa.
Eilen kävin kauppakeskuksessa odotellessani tytärtä töistä ja ostin vihdoin lampun.

2. Palovaroittimen patterin vaihtaminen
Sama juttu... sopivaa patteria ei ollut kotona, hankin sen eilen samalla reissulla ja vaihdoin samantien.
Ostin samalla yhden pariston varastoon, koska näitä pattereita säännöllisesti kuluu loppuun. Talossamme on 6 kpl palovaroittimia niin kyllä pattereita normaalisti saa pari kertaa vuodessa johonkin niistä vaihtaa.

3. Uunin, pesukoneen ja astianpesukoneen puhdistaminen
Joulua ennen tämäkin on syytä tehdä, vaikkei ihan kamalan likainen vielä ollutkaan.
Laitoin aamulla aineet muhimaan ja "lounasaikaan" pyyhin uunin puhtaaksi

Vielä pitäisi putsata astianpesukone ja pyykinpesukone, mutta puhdistamiseen tarvittavaa sitruunahappoa ei nyt satu olemaan kotona. Kävin tänään apteekissa hakemassa sitä ja hoidan nämäkin hommat viimeistään viikonloppuna pois listalta.

4. Joulukorttien kirjoittaminen ja lähettäminen
Kaivoin joulukortit jo alkuviikosta laatikosta, kirjekuoret puuttuivat, joten en päässyt kirjoittamaan kortteja. Kävin samalla reissulla eilen hakemassa kirjekuoria, joten nyt homma onnistuu.
Tänään siis kirjoitin kortit ja laitoin kauppareissulla ne postiin. Huomenna 12.12. on viimeinen päivä postittaa joulukortit jos haluaa lähettää ne halvemmalla maksulla. Kerrankin olen ajoissa tässä asiassa, yleensä olen vienyt nämä aina viimeisenä päivänä, parannusta tässäkin siis tänä vuonna. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti