tiistai 16. joulukuuta 2014

Valmistautuminen Jouluun osa 7 :
Raivausinspiraatio ja joululistoja

Tänään iski jostain syystä raivausinspiraatio, hommaan joka ei millään lailla ole välttämätön tehdä ennen joulua.

Lajittelin viime viikolla mapitettavat paperit yhteen nippuun ja n. 5 cm pino jäi pyörimään keittiön pöydälle. Tänä aamuna tartuin siihen ja päätin mapittaa paperit niille kuuluviin kansioihin.

En nykyisin juurikaan säilyttele laskuja ja muita papereita vuosikausia, tiliotteet ovat nykyään sähköisiä ja laskuistakin suurin osa menee suoraan verkkopankkiin, mutta aina vuoden mittaan jotain mapitettavaakin tulee. Siitäkin huolimatta että nykyisin hävitän papereita säännöllisesti pitkin vuotta.

Olen vuosien varrella hävittänyt paljon paperia noista arkistoistani, koska en koe mielekkääksi säilyttää kaikkia mahdollisia laskuja ym. mapeissa. Kävin mapittaessani läpi mappeja ja kyllähän sieltä vieläkin löytyi paljon hävitettävää paperia.... n. 20 cm pino. Lisääkin varmaan olisi löytynyt jos olisin jokaisen paperin tarkasti käynyt läpi.

Nyt pitää enää keksiä miten nämä paperit hävitän. Jätepaperiin en niitä uskalla laittaa, koska niissä on kumminkin arkaluontoista tietoa. Aikaisemmin vein näitä työpaikan tietoturvaroskikseen, mutta nyt kun työskentelen kotona, tätä mahdollisuutta ei ole. Polttaminen tietysti on yksi mahdollisuus, mutta toimistopaperi palaa kovin heikosti takassa ja tuhkaa tulee valtavasti, joten en yleensä suurta määrää siellä viitsi polttaa.

Tutkiskelin netistä, mutta näköjään kuluttajille ei tietoturvapaperin hävityspalveluita ole tarjolla, ainakaan ilmaiseksi. Tottakai voi tilata joltain yritykseltä tuollaisen tietoturvapaperisäiliön, mutta tälläiselle pienelle määrälle homma ei kertakaikkiaan kannata, Ilmeisesti kysyntää tälläiselle hävityspalvelulle ei ole tarpeeksi, luultavasti ihmiset hävittävät osan papereistaan juuri työpaikkojen kautta. Tässä olisi mielestäni yksi jätelaji, jota voitaisiin myös kerätä esim. HSYn Sorttiasemilla.

Jouluvalmistelut etenivät tänään listojen ja suunnitelmien tekemisellä.
Tein tapani mukaan selkeän jouluostoslistan lahjojen, lahjapaperien nauhojen ym. osalta sekä erikseen listan ruokakauppaan. Tänään tein pari ostosta nettikaupoissa ja huominen päivä on pyhitetty jouluostoksien tekemiseen ja muiden asioiden hoitamiseen. Huomisen jälkeen pitäisi kaikki joululahjat olla ostettuna, joten suunnitelmana on, että kerrankin ehtisin paketoida lahjat ennen aaton aattoa.

Viikonloppuna ohjelmassa on sitten jouluruokien valmistelua ja kevyttä siivoilua. Jos aikaa ja intoa riittää, saatan vielä tehdä pieniä raivaushommiakin. Stressiä en näistä ota, mutta jos eteen tulee jokin helposti hoidettava homma, suunnitelmana on hoitaa se samantien pois alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti