tiistai 9. joulukuuta 2014

Valmistautuminen Jouluun osa 2 :
Pyykkivuori ja sen valloitus

Hermostuin eilen kodinhoitohuoneen "vallanneeseen" pyykkivuoreen.
Siis puhtaan pyykin vuoreen.....


8-10 koneellista pyykkiä silitystä odottamass
Viiden hengen perheessämme (kolme tyttöä ja vanhemmat ) tulee paljon pyykkiä, joten pesen päivittäin 1-2 koneellista pyykkiä. Laitan päivittäin aamulla pesukoneen ajastimella päälle, siten että kone on pessyt latinkinsa illalla n. klo 22 aikoihin. Illalla ennen nukkumaan menoa tyhjennän pesukoneen kuivuriin tai ripustan pyykin kuivamaan ja laitan kuivurin päälle. Aamulla tyhjennän kuivurin tai otan pyykit narulta ennen aamiaista. Tämä pyykinpesurutiini toimii kuin junanvessa.
Mutta...
Ongelmaksi meikäläiselle on muodostunut se, että haluan silittää vaatteet ennen kaappiin viikkaamista ja tuo silittäminen tahtoo aina jäädä tekemättä. Kyllä, tiedän.... vaatteet voi jättää silittämättäkin mutta tämä on siis minun omaa skitsoiluani ja olen tottunut siihen että vaatteet on  voi ottaa kaapista päälle suoraan ilman miettimistä, onko nämä siistejä vai ei.

Silittäminen tulee kyllä tehtyä (aikanaan), mutta käytännössä olen tehnyt sen noin kerran kuukaudessa koko päivän kestävänä hirveänä silitysurakkana. Ehtiihän silittäessä tietysti katsoa pari leffaa, mutta muuten urakan tekeminen ei ole kovin mieltä ylentävää ja vapaapäivän voisi toki käyttää kivamminkin.

Olen tähän astia ian päättänyt pyhästi silitysurakan jälkeen, että nyt silitän pyykit koneellisen kerrallaan, mutta aina se on jäänyt tekemättä. Olen pähkäillyt myös miten pääsisin ongelmasta eroon ilman, että joudun luopumaan silittämisestä, mutta en ole vielä keksinyt  ratkaisua miten...

No täydellistä ratkaisua en nyt tähän joulun odotuksen aikaiseen silitysahditukseen löytänyt, mutta jotta perheelle löytyy lähiviikkoina ja -päivinä päälle pantavaa ja saan jonkinlaisen rauhan omaan mieleeni, totesin, että on aika saattaa tilanne paremmalle tolalle. Koska tällä viikolla ei ole aikaa kokonaista päivää käyttää silittämiseen päätin käyttää joka päivä vähintään 20 -30 minuuttia silittämiseen ja sillä tavalla saada tilanteen ajan tasalle tämän viikon aikana. Jospa tästä saisi kehitettyä itselleen jonkinlaisen rutiinin, jolla homman saisi vakituisesti hoidettua.

1. Päivä : 30 minuutin silityksen tulos


2. Päivä : 45 minuutin silityksen tulos
Yllä ja alla tulos eilisen ja tämän päivän  silitysrupeaman jälkeen. Pesin eilen yhden koneellisen lisää, joten hiukan silitettävien määrä myös lisääntyi eilisestä.
Tyttärien vaatteet on nyt silitetty. Huomenna jatkan miehen vaatteilla, kuvista puuttuu valitettavastu myös ne n. 15 kpl miehen pukupaitoja, jotka pitää myös silittää. luultavsti niihin menee huominen päivä. Laskeskelin tuossa että 15 paidan silittämiseen menee n 45 minuuttia (3 min / paita) , joten luultavasti jatkan miehen vaatteiden kanssa myös torstaina.
Omat vaatteet taitavat jäädä viiknlopuksi, koska perjantaina olen työmatkalla aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, joten silloin en ehdi enkä jaksa tehdä mitään kotitöitä.

Hiukan pienentynyt puhtaan pyykin kasa....
Edelleen pohdiskelen, miten saisin kehitettyä toimivan rutiinin tästä silittämisestä ja pyykin käsittelystä, koska kyse on enemmänkin viitsimisestä ja asiaan ryhtymisestä kuin tarvittavan ajan puutteesta. Ehkä löydän siihen ratkaisun tässä lähiviikkoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti