sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Päivä 12-15: 40 päivän Raivaushaaste

Postaukset tulee nyt näin hiukan jälkikäteen vaikka raivausta onkin tullut tehtyä joka päivä. En tahdo ehtiä kirjoittaa postauksia, kun tuo raivaaminen tahtoo viedä aikaa. =)

Päivinä 12-15 (24.2.-27.2.2013) jatkoin nuorimman tyttären huoneen raivausta.

Suurin ongelma meillä lasten vaateasioissa tuntuu olevan se, että vaatteita on ihan liikaa. Osin homma johtuu siitä, että nuorin  tytäron perinyt kahdelta vanhemmalta siskoltaan pieneksi jääneitä vaatteita ja koska kaikille kolmelle on tullut ostettua aina vähän lisää uusia vaatteita, kolmannella onkin sitten vaatteita lukumääräisesti paljon.

Kahden vanhimman tyttäreni kanssa (16v ja 13 v) tämä vaateasiakin alkaa olla jo aika helppoa, vanhin siirtää pienet vaatteet suoraan keskimmäisen kaappiin kun huomaa, että vaate ei enää mahdu eli mitään "välivarastoa" heidän välilleen ei enää tarvita, koska tyttöjen koot on lähellä toisiaan. Tytöt käyttävät joitakin vaatteita myös ristiin eli lainailevat toistensa vaatteita.
Keskimmäisen tytön kanssa käyn  aina välillä läpi vaatekaappia eli poistetaan ne vaatteet jotka on sellaisia, että ne voi siirtää pikkusiskon kaappiin odottamaan myöhempää käyttöä.

Kohteena oli siis näinä neljänä päivänä nuorimman tyttären (9v) vaatekaappi, joka suorastaan (yli)pursuili vaatteita. Olen aika ajoin (3-4 kertaa vuodessa) kerännyt vaatekaapista kierrätykseen tyttärelle pieneksi jääneitä vaatteita, mutta silti tuntuu, että aina siellä on liikaa tavaraa.

Tässä vaatekaappi ennen raivausta ...
Ensin lajittelin vaatekappaleet tyypeittäin pinoihin (esim t-paidat, housut, hameet)  ja sen jälkeen otin ne käsittelyyn pino kerrallaan. Tämän läpikäynnin tein yhdessä tytön kanssa ja tarvittaessa tyttö sovitti vaatteen.
Kustakin pinosta poistettiin
- selkeästi pienet vaatteet
- vaatteet jotka tyttö tuomitsi "epämieluisiksia"
- osa vaatteista oli selkeästi malliltaan epäsopivia tytölle

Tuloksena oli neljä muovikassillista kierrätykseen lähtevää vaatetta ja kaapissa vain sellaisia vaatteita, joita oikeasti säännöllisesti pidetään. Sekä tietysti ne vielä liian isot käyttöä odottavat vaatteet, mutta niiden paikka ei ole tässä samassa kaapissa vaan liukuovikaapin toisessa korikossa.




Kuvassa vaatekaappi raivauksen jälkeen.Ja tietenkin kierrätykseen vietävät vaatepussit


Lajittelin myös käyttöä odottavat vaatteet lajeittain ja koottain tyttären kaappiin ja merkitsin ne hyvin, jotta vaatteet on helppo ottaa käyttöön.
Aikaa tähän raivaamiseen meni  neljän päivän aikana yhteensä noin 2 tuntia.

Lisäksi totesin, että jatkoprojektina myös keskimmäisen tyttären vaatekaappi täytyy käydä samalla metodilla läpi. Siitä myöhemmin lisää varmasti vielä tässä kuussa.

Kaiken kaikkiaan tämä raivaaminen on ollut todella tyydyttävää hommaa, suosittelen kaikille, joita liika tavara ahdistaa. Uskomatonta , että olen jo kaksi viikkoa onnistunut keräämään tuon pussillisen päivässä pois laitettavaa tavaraa. Mielenkiintoista nähdä kauanko pystyn jatkamaan, ennen kuin tulee ongelmia saada tuo päivittäinen pussillinen kokoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti