tiistai 23. huhtikuuta 2013

Paluu arkeen ja Kansallinen Riitaviikko

Paluu arkeen

Rokkimamma on palannut matkoilta. Kotimatkalla tuli hieman mutkia matkaan, jouduimme yöpymään Munchenissä lentokoneen vikaantumisen takia  ja paluu viivästyi melkein vuorokaudella. Suunnitelmani pestä pyykit ja palautua matkasta maanantain aikana meni siis mönkään....

Ensimmäinen viikko matkalta paluun jälkeen meni tehokkaasti matkatavaroiden raivaamisessa, siivoamisessa, pyykinpesussa, silittämisessä (tätä on vieläkin jäljellä) ja muussa aktiviteeteissa mm. yhden luistelunäytöspuvun ompelemisessa ja vieraiden kestityksessä lauantaina.

Varsinaista raivaamista en ole ehtinyt vieläkään aloittaa, suunnitelmissa olis taas aktivoitua raivaamisessa tällä viikolla tai viimeistään viikonloppuna.

Kansallinen Riitaviikko

Jokainenhan meistä tuntee tilanteen, jolloin väsyneenä tai muuten kettuuntuneena ärsyyntyy pikkuasiasta ja riita on valmis.

Project Maman Katja haastoi lukijansa kirjaamaan viikon ajan riidan aiheet perheessä ja samalla kartoittamaan, mistä teidän perheessä riidellään. Tavoitteena poistaa perheestä turha jäpätys, puolin ja toisin.

Tunnustan... meidän perheessä riidellään, kovaäänisesti  ja voisin sanoa päivittäin. Paineita "päräytellään" ulos aika estottomasti, mutta pyydetään myös anteeksi helposti ja nopeasti. Parantamisen varaa tässä päivittäisessä riitelyssä olis kuitenkin itselläkullakin, turhia riitoja vois jotenkin yrittää välttää jos se vaan jollain keinolla mahdollista on.

Eräänlaista raivaamista tämäkin, joten Rokkimamma ottaa haasteen vastaan, liittyy seuraan ja listaa kaikki tämän viikon aikana taloudessamme käydyt riidat, joissa olen ollut osapuolena.

Maanantai

Aika riidattomasti meni koko päivä, olin tosin myös illalla harrastuksessa, joten en paljon perhettä nähnyt.

1 . Mies ja lapset kinasivat jostain pikkuasiasta, koitin pysyä riidasta ulkopuolella, mutta jossain vaiheessa oli pakko karjaista "Lopettakaa huutaminen !". Riita laantui pikkuhiljaa, mutta oli kyllä ihan turha.

2. Pieni "pärähdys" lapselle (9v), joka ei mennyt iltapesulle useista kehotuksista huolimatta. Lopputulema... äiti meni iltapesulle ja nukkumaan, lapsi teki perässä saman ja iltasatu luettiin sovussa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti